فهرست مطالب

مهندسی عمران فردوسی - سال بیست و پنجم شماره 1 (پاییز و زمستان 1392)

نشریه مهندسی عمران فردوسی
سال بیست و پنجم شماره 1 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پژوهشی
  • احمدرضا محبوبی کامران پناغی صفحه 1
    در گذشته تحلیل لرزه ای سازه ها، با توجه به اثر خاک زیرین در افزایش میرایی و زمان تناوب حرکت سازه نسبت به تکیه گاه صلب، با چشم پوشی از اندرکنش خاک با پی و اعمال حرکت لرزه ای به تکیه گاه سازه در سطح زمین صورت می گرفت. با این حال، بزرگ نمایی حرکت سیستم در برخی موارد موجب تردید در فرض محافظه کارانه بودن این رویکرد گردید. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثر پارامترهای نسبت طول به قطر و فاصله به قطر شمع ها در گروه های شمع 2×2 و 3×3 است. افزایش نسبت های طول و فاصله به قطر شمع ها منجر به افزایش مقدار توابع انتقال در اندرکنش سینماتیک می گردد. این اثرات در اندرکنش وابسته به اینرسی به صورت کاهش قسمت حقیقی تابع امپدانس و افزایش قسمت مجازی آن خود را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: اندرکنش سینماتیک، اندرکنش وابسته به اینرسی، پی های شمعی، تابع انتقال، تابع امپدانس
  • مهدی اژدری مقدم، مهنا تاج نسایی، محمد گسوه چی صفحه 15

    جریان عبوری از کانال ها دارای سه مولفه ی سرعت، یک مولفه در جهت جریان و دو مولفه در جهت عرضی کانال است. در اثر ناهمگنی نوسانات سرعت، یک سری گردابه های چرخشی در مقطع کانال ایجاد می گردند که سلول های جریان ثانویه نامیده می شوند. این سلول ها سبب ایجاد تنش برشی عرضی در جداره های کانال می شوند و در نتیجه بحث فرسایش و آبشستگی جداره های کانال را مطرح می کنند. ناهمگنی آشفتگی به علت شرایط مرزی بستر، دیواره ی جانبی و سطح آزاد، نسبت ابعادی کانال و هندسه ی کانال به وجود می آید. مکانیزم ایجاد جریان های ثانویه را می توان به کمک معادله ی چرخش طولی بیان نمود. در این تحقیق با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و نرم افزار ANSYS CFX، جریان در کانال های ذوزنقه ای مدل سازی خواهد شد و علاوه بر بررسی عملکرد CFD در مدل سازی سلول های جریان ثانویه، توزیع سرعت عمق میانگین و تنش برشی مرزی در کانال مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این راستا برای ارزیابی مدل ساخته شده از مدل آزمایشگاهی تومیناگا و همکاران و مدل تحلیلی شینو و نایت بهره گرفته شده است. با صحت سنجی مدل عددی ساخته شده براساس نتایج آزمایشگاهی توافق خوبی مشاهده گردید. نتایج حاکی از عملکرد به تر مدل آشفتگی تنش برشی رینولدزSSG در مدل سازی سلول های جریان بود. سطح همگرایی 4-10 به دلیل پایداری نتایج در آن به عنوان سطح همگرایی بهینه انتخاب شد.

    کلیدواژگان: کانال ذوزنقه ای، سلول های جریان ثانویه، دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، سرعت عمق میانگین، توزیع تنش برشی مرزی
  • محمد شکرچی زاده، مهدی ولی پور، فرهاد پرگر صفحه 30

    امروزه استفاده از بتن های توانمند در صنعت ساخت و ساز به یک ضرورت تبدیل شده است. هم چنین با توجه به عدم دقت در طراحی و ساخت سازه های بتنی در مناطق خورنده، مشکلات متعددی را از جمله کاهش شدید عمر مفید و تخریب زودرس این سازه ها موجب شده است که استفاده از بتن های توانمند می تواند یکی از راه حل ها باشد. در سال های اخیر برای تولید بتن های با خواص مکانیکی و پایایی مناسب به صورت گسترده از پوزولان ها استفاده می شود. مهم ترین افزودنی مورد استفاده در کشور میکروسیلیس می باشد، در عین حال با توجه به گسترش استفاده از پوزولان ها در سطح دنیا بررسی عملکرد پوزولان های جایگزین نظیر متاکائولن اهمیت خاصی پیدا کرده است. در این مقاله با انجام آزمایش های مقاومت فشاری، جذب آب، حجم حفرات، جذب آب مویینه، مقاومت الکتریکی و نفوذپذیری گاز، خصوصیات مکانیکی و پایایی بتن های توانمند حاوی متاکائولن با 5، 10 و 15 درصد جایگزینی سیمان در مقایسه با میکروسیلیس با 5، 5/7 و 10 درصد جایگزینی سیمان مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که متاکائولن در بهبود پارامترهای دوام بتن بخصوص در کاهش جذب آب مویینه، افزایش مقاومت الکتریکی و مقاومت نفوذپذیری گاز بهتر از میکروسیلیس عمل کرده است.

    کلیدواژگان: بتن توانمند، خواص انتقال، متاکائولن، میکروسیلیس، خواص مکانیکی، خواص پایایی
  • علی مهدوی ناصر طالب بیدختی صفحه 43
    در این مقاله الگوی شار متوسط وزن دار (WAF) برای حل معادلات غیر خطی آب کم عمق و بررسی تکامل و انتشار امواج غلتشی در آبراهه های با شیب تند به کار رفته است. در حقیقت این الگو دقت شارهای محاسبه شده توسط روش کلاسیک HLL را افزایش می دهد. همچنین الگوی WAF علاوه بر توانایی شبیه سازی ناپیوستگی های مرتبط با امواج غلتشی، یک رهیافت قوی برای از بین بردن ناپایداری-های عددی ناشی از عمق ناچیز آب، که معمولا در شبیه سازی امواج غلتشی مشاهده می شوند، ارائه می نماید. نیم رخ های محاسبه شده عمق آب و سرعت جریان تطابقی رضایت بخش را با حل تحلیلی موجود نشان می دهند. نتایج عددی مربوط به تکامل زمانی دامنه ی موج برای جریان هایی با اعداد فرود مختلف با آنچه که از یک مدل دیگر به دست می آید، مقایسه شده اند. هم چنین مقایسه هایی میان نتایج این دو مدل برای تاریخچه ی زمانی عمق آب صورت پذیرفته است. تطابق مشاهده شده، از کارایی و دقت الگوی پیشنهادی در مدل سازی امواج غلتشی حکایت می کند و این در حالیست که الگوی حاضر در پیاده سازی رایانه ای ساده تر است و به زمان اجرایی کوتاه تر نیاز دارد.
    کلیدواژگان: معادلات غیرخطی آب کم عمق، موج غلتشی، الگوی تسخیر شوک، شار متوسط وزن دار
  • مجتبی رضوی محمدرضا شیدایی صفحه 59
    قاب های مهاربندی شده ی زیپر یکی از انواع سیستم های مهاربندی جدید در سازه های فولادی می باشند. در قاب های مهاربندی شده ی شورون معمولی زمانی که عضو مهاربند در یک طبقه دچار کمانش می شود، نیروی قائم نامتعادل کننده ای در تیر طبقه ی فوقانی ایجاد می شود که باعث ایجاد ناپایداری و خرابی زودهنگام در سازه می گردد و مشکلات طراحی به وجود می آورد. این رفتار نامطلوب را می توان با اضافه کردن ستون های زیپر، یعنی اعضای قائمی که محل اتصال مهاربندها با تیرها را در طبقات بهم متصل می کنند، از بین برد در این مقاله رفتار لرزه ای قاب های مهاربندی شده ی زیپر و شورون ویژه مورد مقایسه قرار گرفته است. برای این منظور بر روی انواع مدل های سازه ای با سیستم های مهاربندی زیپر و شورون ویژه با تعداد طبقات مختلف، تحلیل های استاتیکی غیرخطی بارافزون و دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی انجام گرفته است. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل استاتیکی غیرخطی بارافزون، شکل پذیری و ضریب رفتار قاب های مهاربندی شده ی شورون ویژه به طور کلی کم تر از مقادیر متناظر برای قاب های مهاربندی شده ی زیپر بوده است. توزیع نسبت تغییر مکان طبقه و بیش ترین تغییرمکان طبقه که از تحلیل دینامیکی غیرخطی به دست آمده است، نشان دهنده ی کارآیی اعضای زیپر در توزیع یکنواخت تر تغییرشکل در ارتفاع ساختمان، و کاهش نسبت تغییر مکان طبقه به محدوده ی مجاز آیین نامه ای بوده است.
    کلیدواژگان: قاب مهاربندی شده ی زیپر، تحلیل تاریخچه زمانی، ضریب رفتار، نسبت تغییر مکان طبقه، شکل پذیری
  • محمدکاظم شربتدار صفحه 73
    مخلوط های کم مقاومت روان ((CLSM بدون نیاز به تراکم در محل های مورد نیاز به عنوان پر کننده در پرکردن کانال های حفاری شده برای لوله های تاسیسات شهری استفاده می شوند. در این مقاله کارهای آزمایشگاهی آزمونه های مکعبی کوچک و کانال بزرگ ساخته شده با مخلوط بتن روان کم مقاومت انجام شد که نتایج مقاومت فشاری 12 طرح نشان دهنده ی تولید بتن هایی بسیار روان است با نسبت آب به سیمان بالای 2 با مقاومت های متفاوت که برای جایگزینی با خاکریزهایی با تراکم نامناسب و کاهش نشست آسفالت متناسب است. کانال های بزرگ آزمایشگاهی و خیابانی، بارهای متمرکزی بین 5/3 تا 7 تن را که در حدود بار چرخ کامیون 45 تنی آئین نامه های طراحی جاده ها و پل ها است که بعد از دو ماه با نشست بسیار اندک همراه بودند و رفتار سازه ای مناسب داشت.
    کلیدواژگان: بتن ((CLSM، خاکستر بادی، کانال لوله ها، طرح اختلاط بهینه، نشست، مقاومت فشاری، رفتار سازه ای، طراحی روکش
  • جعفر بلوری بزاز سعید رسولی صفحه 91
    برای تعیین ضریب فشار جانبی در حالت سکون در مجاورت دیوارهای حائل روابط گوناگونی پیشنهاد شده است که هر کدام برای شرایط ویژه خود تعریف می شوند و به کار می روند. این روابط معمولا تابع خواص خاک مانند زاویه ی اصطکاک، نسبت پواسون و ضریب بیش تحکیمی می باشند. از طرفی در پل های یک پارچه که دیوار حایل آن تحت اثر تغییر مکان های سیکلی قرار دارد این روابط دقت خود را از دست داده و فقط تابع خواص مکانیکی خاک نیستند. در تحقیق حاضر اثر تغییر مکان افقی قسمت فوقانی دیوار پل های یک پارچه که بر اثر تغییرات درجه حرارت روزانه به قسمت فوقانی دیوار این گونه پل ها اعمال می شود مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور یک مدل آزمایشگاهی کامل طراحی و ساخته شد به گونه ای که قادر به اعمال تغییر مکان افقی سیکلی با دامنه های گوناگون و با تعداد سیکل مورد نظر می باشد. برای تعیین افزایش فشار افقی وارد بر دیوار (در شرایط سکون، فعال و یا مقاوم) تنش سنج های مینیاتوری در ترازهای مختلف روی دیوار نصب گردید. داده های نیرو سنج نصب شده و نیز تغییر مکان اعمال شده در سیستم داده نگار ذخیره می شود. نتایج این تحقیق نشان می-دهد که ضریب فشار افقی در دیوارهایی که تحت اثر تغییر مکان افقی قرار دارند نه تنها در عمق خطی نیست بلکه تابع زاویه ی اصطکاک خاک، تراز گوناگون دیوار و تعداد سیکل تغییر مکان اعمال شده می باشد. از طرفی نتایج بیانگر این نکته است که بر اثر اعمال تغییر مکان افقی، مصالح پشت دیوار متراکم می شوند به گونه ای که پدیده ی آرچینگ به وجود می آید و موجب کاهش فشار افقی در ترازهای پایین دیوار می گردد.
    کلیدواژگان: دیوار حایل، تغییر مکان افقی سیکلی، ضریب فشار افقی
  • امیررضا پیلوار، علی اکبر رمضانیان پور، مهدی مهدی خانی، فرامرز مودی صفحه 109

    یکی از عوامل اصلی خرابی زودرس در سازه های بتن مسلح، خوردگی میل گردها می باشد و مهم ترین عامل در افزایش سرعت این تخریب نفوذپذیری بتن به شمار می رود. از سوی دیگر، روش های مختلفی برای ارزیابی نفوذ پذیری بتن وجود دارد. با تعیین رابطه ای بین این روش ها می توان مهندسان را در انتخاب روش مناسب ارزیابی و درک به تر مکانیزم آن ها یاری رساند. مقاومت الکتریکی بتن شاخصی مناسب برای ارزیابی نفوذپذیری بتن و مقاومت آن در مقابل نفوذ یون کلراید می باشد. این روش کاملا غیر مخرب است و سادگی، سرعت و اقتصادی بودن آن بر کاربرد این روش می افزاید. در این تحقیق، به منظور یافتن رابطه ای مناسب میان مقاومت الکتریکی و نفوذ پذیری بتن (مانند نفوذ آب و نفوذ یون کلراید)، آزمایش های گوناگونی بر روی 72 طرح اختلاط بتن، انجام شده و روابط میان آن ها بیان گردیده است. علاوه بر آن، عوامل تاثیرگذار بر نتایج آزمایش ها بیان شده و در مورد محدودیت های موجود در برقراری ارتباط بین آن ها بحث شده است. نتایج نشان دهنده ی وجود رابطه ی توانی مناسبی میان مقاومت الکتریکی بتن و نفوذپذیری آن می باشد. در نتیجه، از نتایج این تحقیق می توان دریافت که با دقت مناسبی می توان از آزمایش مقاومت الکتریکی به منظور تعیین میزان نفوذپذیری نمونه های بتنی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: مقاومت الکتریکی، نفوذ پذیری، خوردگی، ریزساختار، دوام، نفوذ تسریع شده یون کلراید
  • یادداشت پژوهشی
  • مهدی ایزدپناه علیرضا حبیببی صفحه 121
    تعیین عملکرد لرزه ای، یکی از مهم ترین موضوعات در مهندسی زلزله می باشد. بدین منظور، تاکنون چندین روش توسعه و مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی دو روش«طیف ظرفیت» و«طیف ظرفیت بهبود یافته» در تعیین عملکرد لرزه ای قاب های بتن مسلح می باشد. بدین منظور، چند قاب انتخاب شد و تحت اثر رکوردهای زلزله ی مختلف، عملکرد لرزه ای آن ها با دو روش مزبور ارزیابی گردید. ارزیابی ها نشان می دهد که هر دو روش طیف ظرفیت و طیف ظرفیت بهبودیافته، تخمینی دست پایین از تغییرمکان را در ارزیابی سطوح عملکردی ارائه می کنند هم چنین براساس نتایج به دست آمده، روش طیف ظرفیت بهبود یافته دارای دقت به مراتب مناسب تری، نسبت به روش طیف ظرفیت می باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد لرزه ای، روش طیف ظرفیت، روش طیف ظرفیت بهبود یافته، شکل پذیری
  • حمید شاملو عادل اثنی عشری صفحه 131
    آب گیرها عموما در شبکه های توزیع آب، کانال های آبیاری، شبکه های فاضلاب، تاسیسات مربوط به تصفیه خانه های آب و فاضلاب و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. عدم کنترل رسوب ورودی به آب گیرها باعث انتقال رسوبات به داخل کانال های آبیاری و تاسیسات می شود و مشکلاتی را برای قسمت های مختلف به وجود می آورد. به علت وجود ذرات معلق در آب، خسارت زیادی نیز به تاسیسات به کار رفته مثل پمپ و توربین وارد می گردد. در این مطالعه ابتدا شبیه سازی عددی جریان رسوبی در آب گیری از مسیر مستقیم یک کانال مستطیلی به کمک نرم افزار SSIIM2 صورت گرفته است. از میان پارامترهای اصلی موثر بر جریان، شکل مقطع عرضی کانال، شیب کانال های اصلی و آب گیر و شکل دهانه ی ورودی ثابت در نظر گرفته شد و اثر زوایای آب گیری 45 الی 90 درجه، نسبت دبی آب گیری 2/0 الی 57/0 و عدد فرود جریان ورودی 32/0 الی 48/0 بر نسبت رسوب ورودی به آب گیر بررسی شد و با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه قرارگرفت که مطابقت خوبی بین مقادیر حاصل و نتایج آزمایشگاهی دیده شد. سپس برای بررسی عددی روش های کنترل رسوب، تاثیر صفحات مستغرق، طول آب شکن و فاصله ی آن از مقابل دهانه ی آب گیر به ازای نسبت های مختلف دبی آب گیری بررسی شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که کارآیی صفحات با احداث آب شکن در ضلع مقابل آب گیر افزایش پیدا می کند و مقدار ورود رسوبات به آب گیر کاهش می یابد. هم چنین با جابه جایی آب شکن به اندازه ی دو برابر عرض دهانه ی آب گیر به بالادست کانال اصلی، مقدار ورود رسوبات به آب گیر به طور متوسط 36% کاهش می یابد. سپس نتایج عددی حاصل با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفتند که مطابقت خوبی بین مقادیر حاصل و نتایج آزمایشگاهی دیده شد.
    کلیدواژگان: آب گیر جانبی، رسوب گذاری، روش های کنترل رسوب، مدل عددی SSIIM2، مدل آشفتگی K، ω
|
  • A. Mahboubi, K. Panaghi Page 1
    The seismic analysis of structures in the past relied on the assumed soil desirable effects as the elongation of excitation period with higher damping. Therefore، imposing earthquake loading at the foundation level fulfilling higher safety requirements was the common practice until occasional movement amplifications demanded more rigorous research. The goal of the current study is to scrutinize the effects of length to diameter and spacing to diameter ratios on the response of soil-pile group-structure systems of 2x2 and 3x3 arrangements. The mentioned parameters'' increase in the kinematic interaction study resulted in higher transfer functions. Such changes lead to decrease in the real part and increase in the imaginary part of the impedance functions in the inertial interaction study.
    Keywords: Kinematic Interaction, Inertial Interaction, Pile Foundation, Transfer Function, Impedance Function
  • M. Azhdary Moghaddam, M. Tajnesaie, M. Givehchi Page 15

    Channel flows have three components of velocity، 1component in flow direction and 2components in spanwise of Channel. Because of heterogeneity of velocity undulations، in the channel section the vortices are formed that are nominated “Secondary Current Cells”. These cells cause the lateral shear stress in the channel walls and introduce the erosion and scour of the channel walls. Heterogeneity of the turbulency is caused due to boundary conditions of the bed، side wall and free surface، the aspect ratio and the geometry of the channel. The mechanism of secondary currents can be expressed by longitudinal vorticity equation. In this research، the flow in trapezoidal channels has been modeled using the “Computational Fluid Dynamics” (CFD) with “ANSYS CFX” soft ware، and additional to investigation of sufficiency of CFD in modeling of secondary flow cells، depth averaged velocity and boundary shear stress distributions are perused. For this purpose، the experimental model of Tominaga، and analytical model of Shiono and knight has been used to verify the numerical results. The numerical results are in agreement with the experimental and analytical models.

    Keywords: Trapezoidal Channels, Secondary Current Cells, Computational Fluid Dynamics (CFD), Depth Averaged Velocity, Boundary Shear Stress Distribution
  • M. Shekarchizadeh, M. Valipour, F. Pargar Page 30

    Nowadays، the use of high performance concrete is rapidly increasing due to its capability of being a good substitute for poorly constructed structures and also concrete structures in corrosive environments which suffer from short life span and immature failure. However، in the last decades the pozzolans are greatly used in order to produce concretes with improved mechanical properties and durability. One of the most usable pozzolans is silica fume and metakaoline. In present paper، the mechanical properties and durability of high performance concretes containing metakaolin of 5، 10 and 15% of cement replacement is compared to those containing silica fume with 5، 7. 5 and 10 % of cement replacement using compressive strength test، water absorption، void volume، sorptivity، electrical resistance and gas permeability tests. According to the results، metakaoline showed better results compared to silica fume regarding improvement of mechanical properties and durability of high performance concretes and it is found that the optimum content of metakaoline is about 10 to 15% of cement replacement which can make it a good substitute for silica fume.

    Keywords: High performance concrete, Transport properties, Metakaoline, Silica fume, Mechanical properties, Durability properties
  • A. Mahdavi, N. Talebbeydokhti Page 43
    In this paper، the weighted average flux (WAF) method is used to investigate the development and propagation of roll waves in inclined steep channels. In fact، the WAF method improves the accuracy of the classic HLL scheme in evaluating numerical interface fluxes. The present shallow water solver is capable of efficiently capturing flow discontinuities associated with roll waves. In addition، it provides a robust approach to eliminate the numerical instabilities due to small water depths usually encountered in roll wave modeling. The simulated free surface profile and flow velocity show very satisfactory agreement with available analytical solution. The numerical results for time evolution of wave amplitude under different undisturbed Froude numbers are compared with those obtained by another numerical model. Comparisons are also made between water depth time histories computed by these two models. The observed agreement implies the efficiency and accuracy of the present scheme while it is relatively simpler in computer implementation and consumes shorter simulation run times.
    Keywords: Nonlinear shallow water equations, roll wave, shock capturing scheme, weighted average flux
  • M. Razavi, M.R. Sheidaii Page 59
    Zipper braced frames are an innovative bracing system for steel structures. Conventional inverted-V-braced frames exhibit a design problem arising from the unbalanced vertical force generated by the lower story braces when one of them buckles. This adverse effect can be mitigated by adding zipper columns or vertical members connecting the intersection points of the braces above the first floor. In this paper anumerical study has been performed to estimate and to compare seismic performance of zipper braced and special chevron braced frames. For this purpose nonlinear pushover static analysis and nonlinear dynamic time history analysis have been performed on typical building structures with different number of stories under several earthquake ground motions. According to the analysis results، the ductility and response modification factors of chevron braced frames computed from nonlinear static analysis were generally smaller than the values obtained for zipper braced frames and the distribution of inter-story drifts ratio and maximum story drifts obtained from nonlinear time history analysis، demonstrates the efficiency of the zipper struts in achieving a more uniform damage distribution over the height of the structure، and generally satisfies allowable inter-story drift ratio limits.
    Keywords: Zipper braced frame, time history analysis, response modification factor, inter, story drift ratio, ductility
  • M.K. Sharbatdar Page 73
    Compacted Low strength material (CLSM) made with material such as fly ash and recycled aggregates is used as filler at city infrastructure canals without compaction need. Experimental small specimens and large canals were casted with this concrete and tested to give several results. Test results of compression strengths on 12 different designs shows that this concrete with high workability and w/c ratio over 2 can be replaced with low compacted filled soils and can reduce asphalt settlement over city pavements. Large CLSM canals inside and outside of laboratory tolerated concentrated loads from 3.5 to 7 ton about standard 45-ton Truck (at Bridge and pavement design codes) with low settlement after two months and showed acceptable structural behavior.
    Keywords: CLSM concrete, Fly ash, Canals, concrete design, settlement, compression strength, pavement design
  • J. Bolouri Bazaz, S. Rasouly Page 91
    Several relationships to assess at-rest pressure coefficient in retaining walls، have been developed by different researchers. These suggested relationships are generally a function of mechanical soil parameters such as internal friction angel، Poison Ratio and over-consolidation ratio. In integral bridges، however، this coefficient is also a function of many other parameters other than soil characteristics. The deck of this type of bridges is subjected to the horizontal movement، which results in cyclic load to be applied to the bridged wall. In the present research، the influence of this cyclic loading on the lateral earth pressure is investigated. A prototype laboratory model of a retaining wall، with cohesionless backfill، was developed in which different cycles of lateral displacement with various amplitudes were applied to the wall. The model was instrumented by small pressure cells to measure the earth pressure at-rest، active and passive conditions. Additionally، the applied load and displacement to the wall were measured، using load cell and LVDT. The results of this study indicate that the variation of at-rest earth pressure coefficient with depth is not linear and it is not only a function of internal friction angel but dependent to the depth and number of cycles. Finally، it could be concluded the cyclic loading causes the backfill material becomes stiffer and stiffer so that an arching is formed. This results in a reduction in lateral earth pressure in the lower parts of the wall.
    Keywords: Retaining wall, Cyclic Displacement, Lateral Earth Pressure
  • A.R. Pilvar, A.A. Ramezanianpour, M. Mahdikhani, F. Moodi Page 109

    One of the main factors of premature deterioration of concrete structures is the corrosion of reinforcements. Chloride penetration of concrete is one of the main reasons of this phenomenon. Therefore، to have durable structure، it is necessary to have concretes with low permeability. There are various methods to evaluate permeability of concrete. Finding a relationship between them can be useful for understanding the mechanism of corrosion. Concrete resistivity test is a suitable indicator for concrete penetration and chloride ion permeability. It is a non-destructive، simple، rapid and cheep method that can also be used in site. In this study، various permeability and resistivity tests were carried out on different types of concrete to find a relationship between them. In addition، the main factors affected the resistivity are disgusted and the major constraints of relation between resistivity and permeability of concrete are illustrated. Finally، a new method is recommended to eliminate these problems.

    Keywords: resistivity, permeability, corrosion, microstructure, durability, RCPT
  • M. Izadpanah, A. Habibi Page 121
    Performance seismic evaluation is an important topic in earthquake engineering. In this regard، several methods have previously been developed and used. The main objective of present research is to evaluate two methods including “Capacity Spectrum Method (CSM)” and “Improved Capacity Spectrum Method (ICSM)” in determination of seismic performance of concrete frames. For this purpose، several sample frames are subjected to several different earthquake records، seismic performance of them are evaluated using these two methods. It was demonstrated that CSM and ICSM methods underestimate displacement at seismic performance level. Based on the numerical results of this study، it was concluded that the ICSM method is more accurate than the CSM Method.
    Keywords: Concrete frames, Capacity spectrum method, Improved capacity spectrum method, Ductility, Seismic performance
  • H. Shamloo, A. Asnaashari Page 131
    The intakes usually have been used in water distribution networks، irrigation channels، sewage networks، and the water/wastewater treatment facilities، etc. Lack of sediment control entered to the intake channel is the main reason of entering sediments to the installation systems، which makes many problems for different parts. Due to suspended particles in water، the facilities used such as pumps and turbines are damaged. In this study، first، numerical simulation of sediment flow in an intake from a rectangular channel using SSIIM2 is investigated. Among the main parameters affecting the flow the channel cross-section، main channel and intake slope، and the entrance form are supposed to be constant. Then، the effects of the deviation angles 45-90 degree، ratio of diverted discharge 0. 2-0. 57، and Froude Number 0. 32-0. 48 on ratio of sediment entering to the intake have been investigated and obtained numerical results were compared with experimental results that good agreement has been observed. Then for numerical investigation of sediment control methods the effects of the submerged vanes، spur dike length، and spur dike distance from the front intake entrance for different ratios of diverted discharge were investigated. The results showed that the effective performance of the vanes increased and consequently eliminated the bed sediment ingestion into diversion with a single spur dike at opposite side of the intake. Also an average reduction of 36% in sediment ingestion into diversion was observed when a spur dike located at a distance of twice intake width from the centre line. Then obtained numerical results have been compared with experimental results that good agreement has been observed.
    Keywords: Lateral intake, Sedimentation, Sediment control methods, SSIIM2, k, ω turbulence model